Direktlänk till inlägg 12 juli 2013

Semester i Falkenberg.

Av christine - 12 juli 2013 17:00

Nu har vi kommit hem från en toppensemester i Falkenberg. Jag har faktiskt haft ledigt från datorn HELA VECKAN. Prova det om du kan! Vi hade bra väder så det blev några lata dagar på stranden. Men såklart också en heldag på LISEBERG och shopping på GEKÅS. Så nu kommer lite uppdateringar från många fina stunder som varit under veckan tillsammans med kusinerna och "Falkenbergarna". 


Vi åkte på eftermiddagen med bilarna fulla av packning, datorer, godis och glada barn. Med några pausar för att äta, fika, kissa, och sträcka på benen så var vi framme strax före tolvslaget. Resan gick jättebra, skönt att alla barn har blivit så stoora. Och har de sina mobiler och datorer så är de hur nöjda som helst hur länge som helst...

 

 


Nu börjar resan!

 

 


Paus på Mc D´s parkering. Det blev köttbullesmörgås och festis istället för hamburgare och strips. 

          

 

 


  

 

Hemma hos "Falkenbergarna" (Stefan, Pernilla, Clara & Thea). Här bor de underbart nära havet och med åkrar och ängar med en massa kossor på. Perfekt att gå långpromenader här. På kvällarna grillade vi och barnen bara lekte och lekte och vi hade det "så gött".  


 

Här är "Falkenbergarna" samlade. Thea ska iväg på fotboll, vi var och kollade när de spelade match mot jämnåriga grabbar och tjejerna vann över dem IGEN. Såå duktiga, lycka till nu på Gothia Cup!

Tack för allt snälla ni, hoppas vi ses snart igen!

 


 På stranden

 

  

Klarblå himmel. Vi hade tur med vädret, mycket sol även om det inte var jättevarmt. Med endast 17 grader i vattnet så var det bara barnen som badade, vi andra plaskade mest med fötterna.

  

Vi valde den stora turiststranden för att vi ville ha nära till glass och WC och för att kunna kolla in lite folk. Men på kvällen gick vi till den "andra" stranden där det inte är några turister direkt. På en viss del av stranden får man åka ner med bilen.

 

  

 

                       

 

 

Åhh vad skönt med semester. 


 

 

Härligt med sand mellan tårna. 


 

                 

 

Mmmm....kaffe och fika på stranden. Livet kan nästan inte bli bättre!


 

Syskonkärlek (?). Vilka fina tjejer. Stefan lyckades föreviga detta ovanliga ögonblick. Såklart den FINASTE bilden av alla!             

Strandpromenaden. Där finns ju "Peggens" glasscafé. Mmmmm...

  

Kö ända ut som vanligt. Peggens heter numera Glasshuset. Alltid mycket folk, de har stora och goda glassar.

 

Den bruna med extra hasselnötsås var min. MUMS!

Nettan & Pelle.

 


Mums mums. 

 

Många glassar fanns det...Min favvis är guldnougat, Stefan gillar hallonsaltlakrits. Barnen gillar de flesta smakerna.



En dag på Liseberg


 

Åkpass för hela slanten. Tips! att boka online dagen innan, då fick man några "VIP" biljetter och kunde glida förbi de låååånga köerna. Värt!!! Med väskan laddad med huvudvärkstabletter och vatten så var det bara att köra på. Vissa av oss vågade ju mer än andra...


 

ja ja skratta ni bara, vänta så får ni se...

 

Den här funderade jag på att åka. 

 

Kållerado var jätterolig. Blöta blev vi också.

 

Skepp 0´hoj. Kapten Eric och Pelle.

 

Den här vågade jag åka i alla fall. Kittlade dödsskönt i kistan.

 

 

Den här vågade jag inte åka I ÅR HELLER. Trots många övertalningsförsök. Men de andra var modiga och åkte flera gånger. Tur att vi hade "VIP" biljetterna för här var det KÖ!

Säger bara en sak: NEVER!!

 

I mina ögon ser den ut att vara byggd av gammal trätrall och verkar lite ranglig... 

 

Tjejerna gillade den här karusellen. De kan åka runt runt hur mycket som helst utan att må illa.



 

 

 

Den här vågade jag också åka. Riktigt kul! Vi åkte flera gånger och ännu blötare blev vi.

 

Förra året åkte Eric med och satt längst fram. I år ville han inte åka ...

 

Fint lekland för de mindre.

 

 

Kusin och Kanin.

 

 

Vi tänkte ta en lugn och harmonisk tur i "hjulet" men fy fasiken vilken karusell. Aldrig mer! Jag vågade knappt titta eller luta mig tillbaka utan satt stel som en pinne och höll krampaktigt i Stefans knä. Jag bad mina barn att filma så jag kunde titta på utsikten sen...I buren brevid satt min syster med samma panik.

 

Den är verkligen jättehög!

 

En sevitris utanför en restaurang. Här ville inte jag äta, utan vi gick till fina hamnrestaurangen istället där barnen fick kritor och papper så vi vuxna fick sitta i lugn och ro. God mat och skönt att sitta ned en stund.

Och sen åkte vi Atmosphere.....NOT!

 

 

 

Kusinerna har köpt fina ballonger. Hej då Liseberg! 

 

  

 

Utflykt på Vallarna


Vi brukar åka till Vallarna för att leka i parken, kolla in djuren och teatern. Här finns dessutom både minigolf och snygga skateboardrampar för de som vill. 

 

Den här var rolig att klättra ända upp i.

   

 

 

 

 

Pelle fick en lugn stund under trädet. Sedan åkte picnickorgen fram! Vi har kommit på att frysta pannkakor är helt perfekta att ta med till barnen. 

Tilda laddar en pannkis.


  





GEKÅS

Självklart är det ju ett måste att besöka detta varuhus. Vad slutnotorna landade på låter jag vara osagt men som vanligt var syrran värst =). Nöjda var vi i alla fall. Vi valde en bra dag tydligen för det var inte så mycket folk.

 

På väg in på Gekås. Allihopa ville följa med. Vår taktik är att vi först tar barnavdelningen med kläder och leksaker. Sedan får "männen" åka hem  med barnen när de vill, medans syrran och jag shoppar i några timmar till. Tova köpte en massa kläder och Tilda köpte Sims spel, en fin tavla och en stor klocka till hennes rum.


 

Jihoo flytta på er för här går det undan.


   

Glada shoppingbrudar. Med gympadojjor på och blodsockerhöjare i väskorna, så var det bara att sätta i gång!




SLUT!  

 

 

 

 



 


 

 

 

 

  

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av christine - 31 maj 2017 16:36


Medans sjuklingen sover så har jag skönt balkonghäng och planerar var vi kan få uppleva mumsigt gofika i sommar. ...

Av christine - 20 maj 2017 22:33

Hemmafixardag. Lugnt och skönt. Fortsatte bygget av sovrummet och handlade blommor till balkongen. Avslutade em/ kvällen med en utflykt med mig själv i fantastisk natur. Berget, klipporna, vattnet, åkrarna och massor av fågelkvitter.Precis vad jag be...

Av christine - 16 maj 2017 21:39

Söndagen blev ju kalasbra. Vi började med att gratta sötisen Noelle (1 år). Sedan åkte vi vidare till nästa kalas för att gratta fina mormor (91 år). Hipp Hipp Hurra! ...

Av christine - 13 maj 2017 21:43


Mello och scones pågår. Och beslutsångest. Har det någonsin varit så många BRA? Azerbaijan vinner nog... Eller Italien. Eller Portugal. Eller Ungern. Eller Kroatien. Eller Belgien. Eller Rumänien. Eller Moldavien. Eller Australien. Sverige? ...

Av christine - 8 maj 2017 22:15


Match på Vallen igen. Väldigt kallt. Tur att det finns varm choklad och termosar. Eskilstuna United - Örebro. Vi vann, bra jobbat tjejer!   ...

Skapa flashcards