Alla inlägg under maj 2013

Av christine - 22 maj 2013 21:25

Frogblog: DAG 3

Jippii, idag när vi kom hem så levde ALLIHOPA!  Vi bytte ut lite vatten och Tova matade med fiskmat. Undrar hur länge det dröjer innan de får "ben"??? Så här glada blev de när de fick mat.


 

Av christine - 21 maj 2013 17:20

DAG: 2

Oj! I morse mådde de ju så bra, men nu när vi kommit hem från skola och jobb så var de inte lika pigga längre... I första burken har flera har dött och ligger på botten, stackare.  I den andra burken mår de hur bra som helst. Nu har vi bytt ut det sunkiga vattnet och rensat bort "döingarna". Förhoppningsvis blir det några som överlever. Tilda har redan tröttnat och gett bort alla till lillsyrran som fortfarande är entusiastisk.

 

Imorse: still going strong.


 

På eftermiddagen: Tyvärr flera döda på botten. HUR SKA DET GÅÅÅÅ?



Av christine - 20 maj 2013 09:22

DAG 1.

Barnen är glada för de har fått JÄTTEMÅNGA & JÄTTESÖTA grodyndel av kusinerna, som vi nu har utplacerade i olika burkar. Vetenskaplig studie av högsta klass, vi får se hur många som överlever! Just nu ser de ut som små svarta spermier och simmar runt för fullt. Om inte grannens katt äter upp dem så kanske de växer upp till självständiga grodor som en vacker dag kommer skutta upp ur hinken och ut i det fria. Följ den spännande fortsättningen!!


  



 



Av christine - 19 maj 2013 12:06

Bilder från vår toppenresa till Side, Turkiet- 11.


 

Kan verkligen rekommendera detta familjehotell! Vi bodde på sååå fint, fanns inget jag kunde klaga på...





 

FÖRUTOM denna "spooky backyard" som vi efter en dag bytte mot ett rum med mycket bättre utsikt. Japp jag vet att jag är omständig men sedan blev jag ju nöjd! Här ville inte ens barnen gå ut på balkongen..

 

 


Rent och snyggt. Och inga småkryp.





   

Varje dag gjorde städpersonalen så här fint, till barnens förtjusning. Så varje dag fick vi städa vissna blomblad som låg lite här och där.





 

Jättefint poolområde (2 st) och aktiviteter hela tiden för de som ville. Jag hängde såklart med på vattengympa och luftpistolskytte!




 

Pooldisco med "Crazy Julia". Ungarna älskade henne.

Jag och Stefan undrade om hon åt några piller. Jag vill också ha sådana!




  Vissa aktiviteter fick vi ju lov att ställa upp på...

 

 

  

Här laddas det för isblocken! Barnen har väntat så länge på detta!






 



















Brr...  

 

 


 








 

Stefan.







 

Sköönt med semester!





 

"La Sera" vår favvorestaurang. God mat, trevlig personal och det bästa var ju att.....ja kolla in fönstren in till poolen! Hur coolt som helst tyckte barnen.





Tittut. Det är Tovas fötter som syns på alla bilder för hon har armpuffar och är fortfarande lite rädd för vatten och vill INTE doppa huvudet.

 





  







 

Det var inte bara barnen som tyckte det var kul...

 




 



















 







 









 







 

La Sera såklart. 





 Mmmmm...

 

 




 

Lite kvällsbilder, här är fönstren ner till La Sera som vi dök ner till. 













 

Lilla stranden vid restaurang-gatan. Här badade vi inte, vi bara åt.





 

Stora stranden, här var vi första dagen. Jag tyckte det var TOPPEN men resten av familjen gillar pool så det blev pool resten av veckan. 





 

Karaoke på Viking Bar, tjejerna ville också ha goda drinkar. 
















 








 








 







 







 







 







 

Grillkväll, alltid något nytt tema. Väldigt fräsch och god mat varje gång. Riktigt bra shower varje kväll också. 










 








 







 

Tilda gillar mat. En kväll beställde hon in en hel fisk som servitören rekommenderade och sedan rensade vid bordet. Vågat av en 11 åring.




 







 

Salong "Gamla halsmandlar". Tjejerna ville ju så gärna göra sådana där fina flätor som alla andra barn hade. På hotellet fanns en kvinna som var tjenis med alla och tjejerna ville gå dit. Hon var duktig och snäll men Tova tyckte det luktade gamla halsmandlar därinne (det gjorde det) och hon satt ALLDELES still.. Vill man bli fin får man lida pin.

 

 

 

Fiiint.

 

 

 

Sötnos.

 

 

 

 

Lite shopping. Här köpte vi massor för vi slapp pruta. Hit gick alla svenskar som inte orkade det.

 

 

 

 

 

Mysigt i gamla staden.



 

  Shopping i gamla staden. Jag fotar ju det mesta som ser fint ut...

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Populära glassgubbar i gamla staden. Rena glassshowen när de bankade och snurrade och plingade i klockan. 

 

 

 

 

Ett annorlunda fik.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 

Lite kulturella var vi också.

 


 

 


 


 

 

 

Nu var det slut! 

 


 

 

 

 

 

 

 

 








Av christine - 18 maj 2013 15:30

Idag åkte jag hem till min mormor (87 år) för att klippa henne. Såklart så fikade vi kaffe och bullar, mormor ville slå på stort och plockade fram finservisen eftersom "kaffe smakar bättre i tunna koppar". Jag har alltid varit så imponerad av hennes "kaffebryggare" som hängt med i hundra år ...och jag vill alltid stå brevid och titta när hon fixar detta! Kolla in!

  

  

Nystylad Majbritt.

 

 

 


 

 

 

Av christine - 17 maj 2013 15:15

I dag har jag tagit bort födelsemärken, 2 på ryggen o ett på näsan. Syrran tipsade mig om att Dr Henriksson har en plastikkirurg som kommer en dag i veckan o jag hade stört mig läänge på dessa födelsemärken. Nu gör näsan ONT, för mina glasögon sitter precis över stygnen. Och tjusigt värre med plåster MITT på snoken!!! På torsdag ska stygnen bort.... bara att stå ut. 

 

Annars blir kvällen lugn (som vanligt). Kusin Ella ska sova här o Tilda ska hämtas från Johanna. De har haft läger ute i Mälarbaden med klassen o har säkert inte sovit en minut. Snart storhandling, Tova har beställt Leilas ugnsbakade fetaostpotatis tills i kväll med kycklingfiléer o egen gräddsås som hon gör själv. Bra gjort för en 10 åring. Sen ska jag o Rihanna gå en kvällspromenad i solen medans S fixar kvällsmaten =)

Av christine - 16 maj 2013 22:51

Torsdag: inplanerad After Work med grillning på radiologens uteplats. Såå fint väder, tipspromenad o goda korvar o jag tog med en vinare o lite annat dricka som jag som tur var inte drack upp själv utan delade med mig av. Är ju iofs ledig imorgon men ska ju upp 05.30 med barnen så....Det gick rätt lugnt till men trevligt ändå att träffas "utanför jobb". Men varför tog jag inga bilder? Har ju jobbat där 1 1/2 år men känner abslolut inte alla och några vet fortfarande inte vad jag heter. Jag brukar ofta bli kallad Jeanette eller Therese men idag har SAMMA person kallat mig både Anette OCH Carina... Bestämde mig för att promenera hem o vid 21 hade alla gått o jag lullade hemåt. Kände mig ensammast i världen. Såg knappt några människor någonstans!!


  

E- tuna "by night".



 

City: inte en själ i sikte o klockan är 21.




Vid stationen. Hallå????? 


Natti natti!






   



Av christine - 15 maj 2013 20:35

Som sagt... tisdagen började ju inte så bra med den där schema- missen på jobbet.

Men när jag kom hem på kvällen, trött och sliten, så såg jag en present på köksbordet och den var till MIG! 

Kolla in vad Tova har gjort åt mig på syslöjden. Sååå fin och nu ska jag ha mina hemnycklar på den och ALDRIG mer tappa bort någon nyckel. Nu ska jag ha ordning och reda så det inte blir så där besvärligt som det kan bli ibland...




 

Vaaad kan det vara?



 

Tova design.



De får göra hur bra saker som helst i skolan. Tilda har gjort en cool solstol a´la Ernst Kirchsteiger med retro- tyg samt en svart hylla som blev perfekt för mina pocketböcker. Och förra veckan sydde hon ett par joggingbyxor. Jag minns att jag gjorde x antal smörknivar genom åren och spikade mitt namn med spikar på plankor som jag gav bort i julklapp till allas förfäran. Det var inte alltid bättre förr!











Ovido - Quiz & Flashcards